În era avansată a tehnologiei, cinematografia evoluează neîncetat, căutând modalități noi de a captiva și impresiona publicul. Una dintre cele mai recente inovații care a reușit să atragă atenția cinefililor și să ofere o experiență cinematografică inedită este tehnologia MX4D care a ajuns și în unul din cinematografele craiovene.

Am avut ocazia de a participa la inaugurarea noii săli MX4D de la Inspire Cinema VIP Craiova, unde am vizionat filmul „The Marvels” într-un format dublu: MX4D și 3D.

Ce este MX4D

MX4D este o tehnologie de ultimă generație care combină elementele 4D cu experiența tradițională de vizionare a filmelor. În esență, MX4D invită publicul să simtă filmul, să nu-l vadă și să-l audă doar. Acest sistem utilizează o gamă variată de efecte speciale, mișcări ale scaunelor, senzații tactile și stimulente olfactive pentru a oferi o experiență cinematografică complet nouă și captivantă.

Elementele cheie ale experienței MX4D

  • Vibrații subtile: În scenele liniștite, scaunele transmit vibrații ușoare, adăugând o notă subtilă de imersiune.
  • Mișcări dramatice: În secvențele de acțiune, curse de mașini sau căderi, scaunele se mișcă și vibrează în sincron cu evenimentele de pe ecran, implicând publicul în mod activ în desfășurarea povestirii.
  • Efecte Luminoase – fulgere blânde care străpung întunericul, explozii sau fascicule laser;
  • Arome – de la aroma proaspăt prăjită a cafelei la senzația de praf care se așterne după o explozie;
  • Sistemul de ventilare – curentul de aer care suflă în față, în spate și la picioare, vă oferă senzația de gloanțe trecând pe lângă voi sau puterea unui uragan;
  • Duze cu Apă – pentru a simți ceața coborând, ploi ușoare și o furtună torențială.

În conformitate cu atmosfera filmului, aceste efecte speciale construiesc un mediu autentic pentru audiență, oferindu-le posibilitatea să se simtă mai în apropiere de realitate în timpul vizionării.

MX4D la Inspire Cinema

De la primele clipe, atmosfera sălii a fost încărcată cu emoție și anticipare. Scaunele MX4D au promis nu doar o simplă privire pasivă, ci o imersiune completă în povestea desfășurată pe ecran. Cu adăugarea tehnologiei 3D, promisiunea era de a da viață fiecărui detaliu și efect vizual.

De la vibrații subtile în scenele liniștite, până la mișcări dramatice și efecte puternice în secvențele de acțiune, scaunele au devenit parte integrantă a experienței.

Efectele s-au simțit uimitor și au adus experiența de vizionare a filmului la un nou nivel. Acestea sunt de diferite intensități, în funcție de acțiunea din film. De asemenea, a fost un element surpriză care inițial m-a speriat și anume loviturile ușoare la picioare care s-au simțit în anumite scene.

Cu ochelarii 3D, universul „The Marvel” a prins viață într-un mod uimitor, iar scenele de acțiune au avut un impact vizual extraordinar. Fiecare detaliu, de la particulele de praf în suspensie până la explozii spectaculoase, a fost transpus într-o dimensiune captivantă.

Un ultim gând

Experiența de vizionare în format MX4D mi-a plăcut foarte mult și abia aștept să fie disponibile și alte proiecții. Din câte am înțeles, urmează să apară Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes din 17 septembrie. Ne vedem la cinema! 🍿


0 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.