În România sunt multe obiective turistice, hoteluri sau locații interesante care nu sunt foarte cunoscute. De exemplu, în cea mai recentă aventură #PrinHD, am avut ocazia să descopăr stațiunea Lacul Cinciș și să o trec pe lista de To Go pe viitor. În weekend-ul trecut, am fost într-o escapadă culturală și gastronomică #PrinARAD. Am vizitat obiective culturale din împrejurimi, iar cazarea s-a aflat în stațiunea Moneasa, denumită și Perla Apusenilor. Amplasat în mijlocul peisajelor pitorești din Arad, Hotel Parc Moneasa este o oază de liniște, relaxare și delicii culinare. Când am ajuns acolo am fost plăcut uimită, dar nici nu bănuiam ce surprize mai urmează…
Am ajuns la Hotel Parc Moneasa. Ziua 1 #PrinARAD
A fost prima dată când ajung în stațiunea Moneasa și, respectiv, la Hotel Parc Moneasa.
După 5 ore pe drum și o escapadă culturală despre care voi scrie în articolul următor, abia așteptam să ne cazăm.
Camera a fost elegantă, confortabilă și spațioasă. Avea, de asemenea, o baie modernă și un balcon perfect pentru a savura cafeaua de dimineață ascultând ciripitul păsărelelor.
După cazare, a urmat și prima surpriză…
Șuncă în Pâine la Hotel Parc Moneasa
Daniel Scridon și Ovidiu Furcuta i-au invitat pe toți la live cooking. Conceptul de live cooking a fost integrat de către Ovidiu pentru a oferi clienților experiențe culinare deosebite și interacțiune directă.
Chef Alin a scos din cuptor șuncă în pâine sau, altfel-zis, șonkă în pită, un deliciu specific zonei de vest.
Potrivit legendei, rețeta s-a transmis din vremea Imperiului Austro-Ungar, când jandarmii confiscau mâncărurile alese. În fața acestei provocări, gospodinele au venit cu o idee ingenioasă: au învelit friptura în aluat și au ascuns-o în mijlocul pâinii.
Chef Alin a tăiat-o pâinea și șunca în fața noastră, de ne-a lăsat gura apă… Nu prea mănânc eu carne de porc, dar acea șuncă în pâine a fost delicioasă!
Pe lângă șuncă în pâine, a fost și un bufet suedez cu o varietate mare de mâncare.
Smokereală #1 la Hotel Parc Moneasa
La Hotel Parc Moneasa am stat 2 seri și am savurat bucate alese din plin! Când am ajuns acolo, am aflat că pe lângă mesele obișnuite, la 22:30 se mănâncă smokereală, iar în fiecare seară a fost ceva diferit, dar la fel de gustos. Da, da, ai înțeles bine… după o cină delicioasă cu de toate, la noapte am avut parte de încă un ospăț pe cinste.
În prima noapte, meniul de smokereală a fost format din 3 tipuri de carne, prevăzute cu garnituri potrivite:
- pulpe de gâscă (servite cu chipsuri de mere);
- coaste de vițel (însoțite de verdețuri);
- coaste de porc (alături de legume coapte).
Carne de gâscă am mai mâncat în copilărie, dar nu mi-a plăcut niciodată… era cam tare și uscată. Cauza? – Nu era gătită corespunzător. Aceste pulpe de gâscă au fost gătite lent la smoker, circa 10-12 ore, astfel carnea a rămas foarte fragedă, moale și aluneca de pe os cu ușurință.
Coastele de vită și porc au fost și ele excepționale! Carnea era la fel de fragedă și suculentă, iar din acestea două, coastele de vită cu verdeață au fost favoritele mele.
Toate aceste preparate au fost gătite cu pricepere și pasiune de către Chef Alin.
Ziua 2 #PrinARAD
A doua zi a început cu un mic dejun generos și o cafeluță, după care am plecat să explorăm împrejurimile. Spre seară, eram obosiți și flămânzi, iar SPA-ul de la hotel era fix de ce aveam nevoie pentru a ne relaxa și pregăti de mâncare.
Pentru cină, am avut acest meniu impresionant:
- tapasuri;
- platouri cu brânzeturi;
- paste;
- focaccia cu ragu de vițel;
- burger de „black angus”.
Cel mai interesant moment și cel mai așteptat, a fost pregătirea scoicilor chiar în fața noastră. Sosul în care s-au gătit, cu verdeață, usturoi, roșii și vin alb era delicios și mergea bine cu pastele sau cu pâinea proaspătă.
Smokereală #2 la Hotel Parc Moneasa
În a doua noapte debutul a fost făcut de 2 tipuri de carne de vită: Wagyu și Black Angus din Argentina. Pentru că Ovidiu are standarde ridicate la ce ține calitatea cărnii și vrea să se asigure că este pregătită perfect, el a procurat o vitrină pentru maturare. Vita de am mâncat-o, a fost maturată în acea vitrină.
Că tot a fost o cină cu fructe de mare, la smokereala de noapte am avut un calcan gătit pe o plită specială.
Calcanul a fost foarte moale, gustos și nu avea mirosul acela specific de pește pe care îl displac mulți.
Smokereala din ultima seară, a fost formată din coaste de vită gătite lent în smoker, ore în șir pentru un gust deosebit. Și da, timpul îndelungat de gătire chiar oferă cărnii un gust fabulos.
Pentru a găti aceste delicii este nevoie de utilaje profesionale, destul de costisitoare și, nu în ultimul rând, de experiență culinară și cunoștințe în domeniu.
Conceptul de live cooking este foarte interesant pentru clienți căci ei pot să vadă în timp real cum se gătește mâncarea, astfel având și un spectacol vizual. Despre acest concept a povestit mai multe Ovidiu Farcuta.
Ce mai e prin împrejurimi la Hotel Parc Moneasa
Dacă ești mai evlavios, în apropierea hotelului este și o biserică. Astfel, nu mai ai nicio scuză să nu mergi duminica la biserică.
Dacă îți plac plimbările în aer liber, în afara hotelului te vei bucura de liniștea naturii, peisaje frumoase și aer curat.
Poți face o plimbare relaxantă chiar în apropierea hotelului unde vei putea sta și la un foișor la marginea lacului. Dacă vrei puțină adrenalină, tot aici este Parc Aventura cu trasee atât pentru copii cât și pentru adulți.
Îți place să faci hiking? Atunci poți face un traseu ușor până la Grota Ursului. L-am făcut și noi, dar, din păcate, ursul era plecat…
Mai multe despre Hotel Parc Moneasa
La Hotel Parc Moneasa sunt mai multe facilități, special pentru a satisface nevoile clienților:
Cazare
- 48 de camere cu 1, 2 sau 3 paturi;
- 4 apartamente cu 2 locuri;
- 1 apartament cu 4 locuri.
Toate camerele sunt confortabile și dotate cu cele necesare.
Restaurant
- 2 saloane de restaurant;
- 1 salon mic dejun;
- 2 baruri;
- 2 terase.
Spații pentru conferințe
- 3 săli pregătite pentru diverse întâlniri, cum ar fi training-uri, simpozioane sau conferințe, având o capacitate de 20-30 de locuri fiecare;
- 1 sală de conferințe ultramodernă, echipată cu toate facilitățile necesare, cum ar fi videoproiector, ecran, flipchart, sonorizare și LCD, care poate găzdui evenimente variate, precum training-uri, simpozioane, dar și nunti sau aniversări, având o capacitate de 180 de locuri.
Tratament și SPA
- La Hotel Parc Moneasa se găsește o bază de tratament unde puteți beneficia de diverse proceduri balneare;
- De asemenea, se găsește și un centru SPA modern, dotat cu saună, jacuzzi, piscină cu apă mezotermală și o sală de fitness.
Un ultim gând
Cam atât despre Hotel Parc Moneasa și experiența gastronomică de neuitat. În scurt timp va apărea și un articol care cuprinde experiența culturală pe care am avut-o #PrinARAD.
#PrinARAD este un eveniment organizat de Daniel Scridon și Călin Bobora și are ca sponsor principal Hotel Parc Moneasa. Ne-au fost alături: Asociația Proactivi pentru Viitor Arad, conacul Roca Brună, Tracon Electric, Webasto, crama Familia Darabont. Ne-am hidratat cu apa DolceVita de la Grand Mass.
0 comentarii