Recent am fost într-o escapadă #PrinHD, într-o perioadă specială – de 1 Decembrie. Îndreptându-ne către Stațiunea Râușor, am făcut câteva opriri pentru a vedea puțin din tradiția locală. Astăzi, vom discuta despre Stațiunea Râușor și alte atracții fascinante pe care le-am descoperit în zonă. Voi povesti despre experiența generală a weekend-ului respectiv, în cadrul acestei vizite.

Curcubeu prin Hunedoara

Am fost foarte entuziasmată de această plecare, dar prognoza meteo nu părea promițătoare. Cu toate acestea, a plouat puțin de tot, în rest a fost cald și frumos. Mai mult de atât, ni s-a arătat și curcubeul de câteva ori.

Tradiții de 1 Decembrie în Teliucu Inferior

Așa că am ajuns în Teliucu Inferior, o comună situată la câțiva kilometri la sud de orașul Hunedoara. Aici am sărbătorit Ziua Națională alături de localnici, într-un mod tradițional.

Teliucu Inferior ne-a primit cu brațele deschise, în timp ce comunitatea s-a reunit pentru a sărbători ziua de 1 Decembrie într-un mod cu adevărat plin de spirit. Copiii au cântat imnul național și cântece patriotice, creând un sentiment de unitate și mândrie. De asemenea, copiii au pregătit și un mini târg de obiecte confecționate de ei.

Copii din Teliucu Inferior cântând cântece patriotice
Copii din Teliucu Inferior cântând cântece patriotice

Tot aici am savurat și un prânz tradițional cu fasole şi cârnaţi, murături, vin fiert și țuică fiartă.

Fasole cu cârnat și murături

Am plecat către Stațiunea Râușor

După ce am avut parte de momente culturale tradiționale și un prânz pe cinste, am plecat către stațiunea Râușor. Călătoria în sine a devenit un spectacol, deoarece am admirat peisaje minunate.

Am oprit la un deal cu o priveliște panoramică unde am fost inspirați să facem poze.

În spate se conturează Lacul Cincis, una dintre cele mai captivante atracții din regiune. Acesta este înconjurat de munți și oferă o priveliște incredibil de frumoasă.

Ne distrăm #prinHD

Stațiunea Râușor din Hunedoara

După o scurtă pauză pentru a absorbi frumusețea peisajelor, am continuat drumul către Râușor, unde se află peste 100 de pensisuni și cabane, dar, de asemenea, vei găsi o pârtie de ski și alte amenajări. Amplasată în mijlocul munților, stațiunea Râușor emană un farmec senin și liniștitor. Atmosfera rustică și aerul curat de munte au creat cadrul perfect pentru un sejur confortabil și memorabil.

La sosirea în Râușor, ne-am îndreptat către cazare: Pensiunea Clif Alpin.

Cu doar câteva zile în urmă, căzuse zăpadă, iar unele zone păstrau încă covorul alb. A trebuit să ne descurcăm cu cărările montane neasfaltate, în special cea care ducea de la locul de cazare la cel de luat masa. Drumul pietruit, acoperit în anumite porțiuni de zăpadă înghețată, a fost o provocare pentru mine.

Cu toate acestea, m-am încălzit cu un pahar cu licoare bună înainte de plecare și, de asemenea, am apreciat aerul curat de munte.

Și cina a fost autentică: sarmale și un ceaun tradițional, însoțit, desigur, de mămăliguță, smântână și ardei iute. Cina a fost însoțită de câteva vinuri bune de la Chateau Cristi.

Activități în zonă

Dimineața, după un mic dejun copios, am mers să explorăm împrejurimile stațiunii Râușor. Stațiunea s-a dovedit a fi un paradis pentru pasionații de natură și munte ca mine. Traseele din jur făceau semne de explorare, promițând priveliști uimitoare la fiecare cotitură.

În doar câteva minute, am ajuns la pârtia de ski Râușor.

Pârtia de ski Râușor

Îmi doream foarte mult să mergem la pârtie, dar, din păcate, a fost închisă. Pârtia trebuia să se deschidă peste o săptămână…

Chiar dacă pârtia a fost închisă, am decis să facem hiking.

Peisajele erau frumoase, dar drumul în sine nu prea.. Zăpada despre care am vorbit anterior, se topea. Atsfel, cărările au devenit noroioase. Cu toate acestea, am mers înainte să admirăm natura.

Am traversat pădurea de brazi și m-am bucurat de aerul montan și zăpadă, căci a fost prima dată când am văzut zăpadă în acest an.

Plimbarea nu a durat foarte mult, deoarece aveam trecute în agendă și alte locuri interesante de vizitat. Cu mai multe detalii, revin în următorul articol.

Fiind inspirați de peisajul montan, am făcut și o poză cu gașca.

Poză cu gașca în pădurea de la Râușor

Iată cum a decurs experiența mea în Stațiunea Râușor. Este o zonă fascinantă care are potențial și merită a fi vizitată.

Escapada mea prin Hunedoara a avut un amestec de tradiții locale, minuni ale naturii și atmosfera primitoare a Stațiunii Râușor, toate acestea au creat o experiență de neuitat.

#PrinHD este un eveniment organizat de Călin Bobora și are Pensiunea Clif Aplin Râușor, ca sponsor principal. De asemenea, ne sunt alături T&O Prodcom, cei de la cramele Chateau Cristi cu vinurile lor excepționale, cei de la Botique Kastel Hunedoara și, nu în ultimul rând, Mobyl Taxi au fost partenerii noștri în această aventură.


2 comentarii

Top 5 locuri de vizitat în Hunedoara #PrinHD - Patrisia Lisovski · ianuarie 7, 2024 la 2:27 pm

[…] în ultimul rând, Stațiunea Râușor merită a fi vizitată, am detaliat despre această stațiune și în articolul anterior. Râușor este o stațiune montană pitorească, care oferă un amestec […]

Șezătoare în comuna Teliucu Inferior – #PrinHD 2024 - Patrisia Lisovski · martie 30, 2024 la 3:50 pm

[…] Pe la Teliucu Inferior am fost și anul trecut, unde am petrecut Ziua Națională cu muzică și mâncare tradițională și am participat la o festivitate de 1 Decembrie. […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.