Cine îmi va zice că nu-i plac semințele nu-l voi crede sau mă voi întreba dacă este de pe această planetă. Sunt diferite tipuri de semințe, așa că fiecare poate să găsească ceea ce îi place mai mult. Eu sunt iubitoare de semințe fără sare și de cele care vin gata decojite (recunosc, sunt momente în care îmi este lene să le curăț :)) Cei de la Shampion au un sortiment bogat de semințe, respectiv îmi împlinesc poftele.

Beneficiile semințelor

De ce semințe? Sunt foarte bogate în nutrienți și, nu în ultimul rând, gustoase. Semințele de floarea-soarelui sunt consumate în multe ţări ca o gustare. Ele au un conţinut bogat în minerale, acizi grași nesaturați și proteine. Seminţele de floarea-soarelui sunt o sursă importantă de vitamine (A, B6, B9, B1, B2, B3, D, E, K), stimulează sistemul imunitar și sistemul nervos.n dieta dvs. zilnică, puteți încorpora cu ușurință semințele de floarea-soarelui.

Despre Shampion

Povestea a inceput cu un Daewoo Tico si o Dacia papuc pentru aprovizionare si livrare, cu o strandere de mana cat 1000 de cuvinte, cu o intelegere intr-o seara dupa o discutie, cu 2 oameni motivati sa aiba succes si sa aduca oamenilor gustul proaspat prajit al copilariei.

Pornid la drum cu doar 2 sortimente de seminte negre cu sare si fara sare la un gramaj de 50g, ulterior de-a lungul anilor ajungand la un numar de 20 de produse, toate in egala masura de gustoase si cu acelasi gust proaspat prajit. Astfel echipa firmei incearcand mereu sa inteleaga nevoile clientilor sai si sa priveasca situatia din punctul de vedere al acestora.

Sortimente Shampion

Am zis că cei de la Shampion au un sortiment variat de semințe, încât fiecare poate găsi ce îi place sau poate experimenta. Câteva dintre ele sunt:

  • semințe negre cu sare
  • semințe negre fără sare
  • semințe albe cu paprika
  • semințe albe cu bacon
  • semințe de dovleac
  • alune cu coajă
  • alune fără coajă
  • semințe albe cu sare
  • semințe floarea soarelui fără coajă
  • semințe pestrițe de floarea soarelui

Cum se degustează semințele și alunele

Știu cum se face degustarea unui vin, dar niciodată nu m-am gândit la asta cum ar trebui să gust niște semințe sau cum să îmi dau seama că sunt calitative. Mă orientam doar după gust, dar există și alte aspecte la care trebuie de atras atenție. După ce am aflat aceste lucruri vreau să le împart și cu tine.

Pentru a degusta o punga de seminte si alune incepi prin a deschide punga si a mirosi, mirosul proaspat. Acesta se simte inca de la prima inspiratie.

Semintele si alunele trebuie sa aiba un miros proaspat prajit, produsele noastre au mereu un miros placut prajit, ce te trimite cu gandul la mirosul resimtit in momentul cand scoti niste seminte/alune din cuptor.

Pasul doi este sa gusti, produsul trebuie sa aiba un gust proaspat, fresh si placut.

Am încercat să testez în așa mod semințele de la Shampion. Verdictul este următorul:

Semințele de la ei se fac remarcate printr-o coajă subțire, ușor de spart, aromă plăcută și gust proaspăt.

Semințe cu… Bere!

Semințele merg bine cu berea! Pentru ca această combinație să îți aducă plăcere și emoții pozitive, trebuie să fie semințele gustoase, calitative și berea pe cinste.

Am descoperit un producător local de bere artizanală și anume Ferma de bere. Ca să îți dai seama cât de mult mi-a plăcut, îți arăt că mi-am făcut propria fermă de bere acasă. 🙂

Despre Ferma de Bere

Ferma de Bere a început ca proiect undeva prin 2016, urmând o perioadă de prospect al pieței din România, in ceea ce privește berea artizanală, cât și în ceea ce privește achiziția de echipamente necesare fabricării berii artizanale. Au optat pentru o linie de producție fabricată in Europa, cu o capacitate de 200 litri bere/șarjă. Achiziția de echipamente, amenajarea spațiului de producție și obținerea tuturor autorizațiilor de funcționare a durat până la începutul anului 2020, când au reușit să vândă produse ale făbricuței lor.

Toate berile se produc numai din ingrediente atent alese, urmând un ciclu de producție de aproximativ 30 zile, timp în care berile se maturează și se obișnuiesc cu aromele date de malțuri si hameiuri. Nu au conservanți, stabilizatori sau alte adaosuri care să potențeze gustul sau aroma, respectând astfel Legea Germană a Purității Berii (denumită in germană ”Reinheitsgebot”) din 1516 care stipulează faptul că berea nu poate fi fabricată decât din 4 ingrediente: apă, orz, hamei si drojdie.

Sortimente Ferma de Bere

Ei au început cu 3 sortimente de bere, dar acum au 4:

  • Antica Pale Ale
  • Antica Wheat Ipa (favorita mea, este foarte aromată)
  • Antica Porter
  • Antica Pilsner (introdus de la începutul anului 2021)

Cei de la Ferma de Bere intenționează pentru anul 2023 să lărgească portofoliul de produse cu încă 2 tipuri de bere, dar asta rămâne secret, deocamdată.

Un ultim gând

După cum am zis anterior, berea și semințele sunt o combinație bună, dar este și mai bună atunci când le împarți cu prietenii.

Categorii: BlogFood

0 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.