Zilele acestea aveam o poftă de sarmale. Gândul la sarmale nu-mi ieșea nicidecum din cap. Dar știi ce? Gândurile se materializează! Niciodată nu am crezut că așa ceva ar fi posibil, dar, cum se zice, niciodată nu zi niciodată … Nu, nu mi-au căzut sarmale din cer pe farfurie. Universul mi-a materializat gândul într-o altă formă. Trebuie să împart și cu tine vestea cea mare. Va fi petrecere în weekend! Va avea loc un concert pe care nu îl poți rata! Sarmalele Reci lansează la Craiova vinilul „Țara te vrea prost”. Acesta este un album document, cu piese de colecție. Eu una, am aflat destul de târziu despre trupa Sarmalele Reci, iertat să-mi fie aceasta, am doar 20 de ani. Cu toate acestea, mi-a plăcut stilul lor muzical. Dacă și tu cumva nu știi de ei, uite că poți citi mai jos. 

Albumul ,,Țara te vrea prost"
Albumul „Țara te vrea prost”

Cine sunt Sarmalele reci

Trupa Sarmalele Reci s-a format în anul 1993, la București. Grupul s-a născut la inițiativa lui Florin Dumitrescu. Acesta își dorea să creeze o trupă rock cu nume românesc, spre deosebire de multe formații din acea vreme care optau pentru nume anglicizate. Concertul lor de debut a fost pe 15 decembrie 1993, Theatrum Mundi, București.

Trupa Sarmalele reci a fost inițiată ca o trupă de protest social, simbol al civilizației cu parfum caragialesc. În piesele lor, ei fac haz de necaz în țara lucrurilor bine făcute și neterminate. Ironic sau nu, dar trupa Sarmalele Reci s-a dovedit a fi o trupă profetică.

Stilul lor muzical e unul neobișnuit și, cu siguranță, e memorabil. Piesele lor prezintă un amestec de rock’n’rol, funk, jazz și folclor cu versuri emblematice și actuale.

Cercetând activitatea lor, am aflat că au susținut un concert și la Chișinău, Republica Moldova. Atunci au prezentat albumul Maniac, acesta a fost intens promovat și difuzat de posturile de radio de peste Prut. Concertul a avut loc în martie 2002. Îți poți da seama că nu l-am prins, nici un an încă nu făcusem pe atunci. :)) Acum la aproape 21, pot ajunge și eu la concert. 

Trupa Sarmalele Reci
Trupa Sarmalele Reci

Concert Sarmalele Reci

Sarmalele Reci vă invită la Cult Music Club, vineri, pe 21 octombrie pentru o experiență de neuitat. Albumul „Țara te vrea prost” va fi cântat în premieră la Craiova și însoțit de tradiționalul  „Șpriț de vară”. Violeta”, „Gașca de la bloc”, „Vărsătorul”, „N-ai nimic pe sub tricou”, plus bonusuri, vor fi cântate în cel mai bun club de live din oraș. 

Abia aștept să ne întâlnim la concert, să fredonăm, dansăm și să ne distrăm! Nu uita să îți inviți și prietenii.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.