Am fost invitată la deschiderea unui local nou în Craiova. Ironic sau nu, dar am primit foarte puține detalii despre eveniment. După cum se știe, Patrisia iubește să testeze lucruri noi, îndeosebi – mâncare. Așa că, fără a ezita prea mult, am acceptat invitația. Astfel, am ajuns inaugurarea la un restaurant specializat pe mâncare mediteraneană – Restaurant Olive.

Bucătăria mediteraneană fascinează prin gust și proprietățile sale pentru sănătate. Despre aceasta, se poate vorbi mult. Dacă ar fi să descriu succint bucătăria mediteraneană, atunci cele mai sugestive ar fi cuvintele: delicioasă, naturală, proaspătă și sănătoasă. Îmi place acest tip de bucătărie, dar este destul de dificil să găsești un local cu specific mediteranean și, desigur, să aibă mâncarea gustoasă, pregătită cum trebuie.

Restaurant Olive Craiova

În Craiova s-a deschis un nou restaurant cu bucătărie mediteraneană. Localul are o denumire foarte sugestivă pentru unul care oferă un meniu mediteranean – Restaurant Olive. Acesta este situat pe Calea Unirii 142, introduci adresa în Google Maps și ajungi destul de ușor. Dacă te orientezi cam rău în spațiu, la fel ca mine, îți las două poze de la intrare. Sigur că îl vei recunoaște atunci când te vei apropia de el. Logo-ul mare pe care e scris Olive, nu ai cum să nu îl observi.

Drumul spre local a fost o întreagă aventură. În timp ce mergeam pe jos, (pentru că încercăm să ducem un mod de viață mai sănătos) împreună cu Marian (a postat și el un articol), ne-a prins o furtună. Am avut noroc de colegul nostru Cătălin (are și el un articol scris despre eveniment) care ne-a „cules” de pe drum. Ce să zic, ne-a ajutat el, dar, oricum ne-a udat rău ploaia de când am mers de la taxi spre local. E o poveste interesantă, dar important e că am ajuns la destinație. Seara a început cu peripeții, dar, în continuare, totul a mers foarte bine.

Cum ziceam, ne-a prins o furtună și, respectiv, am înghețat puțin și am ajuns uzi. Cu toate acestea, am fost primiți cu ospitalitate. Chelnerii amabili ne-au propus niște băuturi pentru a ne încălzi. Inițial, am optat pentru un cocktail cu gin tonic și scorțișoară. Imprevizibil, nu-i așa? De obicei, prefer vinul. (poți citi aici despre ultima degustare de vinuri la care am fost) În acest timp, prietenii mei savurau niște cocktail-uri Hugo care arătau foarte bine. După ce am terminat băutura mea, mi-am luat și eu un cocktail Hugo. Ambele băuturi au fost bune, dar Hugo mi-a plăcut mai mult și recomand să-l testezi și tu.

Interiorul restaurantului

Până să ajungă și alți oameni, am mai vorbit, savurat din băuturi și, desigur, am admirat interiorul. Localul are o atmosferă liniștitoare și un interior foarte frumos. Acesta are accente de verde măsliniu, căci da, localul se numește Olive și are un specific mediteranean. Se observă că a fost bine gândit și făcut cu suflet. Nu puteam să nu menționez și muzica. Pentru mine, muzica din local este un factor decisiv. E simplu – dacă nu îmi place muzica din local, nu stau acolo. Muzica de acolo se îmbina perfect cu decorul și atmosfera localului.

Restaurantul a fost inaugurat de familia Mariana și Dorian Hopartean. Ei avut timp de 25 de ani visul de a deschide un restaurant cu specific mediteranean. Ei au povestit cum a pornit totul. Din discursurile lor, se înțelege că au investit mult timp și efort pentru a-și îndeplini visul. Sunt un exemplu care arată că trebuie de crezut în visele sale și de luptat pentru ele. Colegul nostru Daniel a filmat discursurile. Îți las câteva filmări cu secvențe din discursurile familiei Hopartean.

Meniu cu mâncare mediteraneană

Gazdele ne-au adus un mix de mâncăruri din bucătăria mediteraneană. Restaurantul Olive are un meniu foarte variat. Felurile de mâncare arătau atât de apetisant încât nici nu știai ce să alegi. Le-am încercat pe toate și erau delicioase. Papilele mele gustative au rămas încântate de mâncarea de acolo.

Cel mai mult, mi-au plăcut creveții cu praz. Îndeosebi ei au dat bine cu vinul alb pe care l-am băut în acea seară. Și iarăși, atenție la detalii – apreciez mult aceasta. Vinul pe care ni l-au adus avea și o etichetă proprie marca „Olive”.

Creveți cu praz
Creveți cu praz

Ar fi fost ciudat ca la un restauarant cu specific mediteranean să nu fie măsline. Cu toate că, nu prea iubesc măslinele, am gustat măslinele pane. Am fost surprinsă că mi-au plăcut și, pot zice că știu sigur că o să îmi iau din alea când mai ajung pe la Restaurant Olive. Mi-au plăcut atât de mult încât atunci mi-am luat de două ori din ele. De asemenea, nici nu știam că măslinele pot fi gătite în așa mod. Și da, este evident că ele au mers perfect cu vinul alb pe care l-am menționat anterior.

Măsline pane
Măsline pane

Și… au urmat dulciurile. Cum se putea fără desert?! Gazdele ne-au surprins și cu o varietate de deserturi. Erau atât de multe și arătau atât de bine! Eram puțin stresată de starea siluetei mele, dar, totuși, am gustat din toate și nu regret acest lucru.

Cu toate că, sunt destul de capricioasă la capitolul deserturi, pot zice au fost delicioase. Dar mi-a cucerit papilele acesta.

Restaurant Olive. Desert
Restaurant Olive. Desert

În timp ce scriu articolul, mi se lasă gura apă. Îmi amintesc de cât de gustoase au fost felurile de mâncare, iar pozele îmi trezesc pofte. E greu de descris în cuvinte cât de bună e bucătăria la Restaurant Olive. De aceea, cel mai bine ar fi să mergi la un restaurant și să mânânci din acele delicii.

P.S.: Mulțumesc pentru poze colegilor mei Marian și Daniel. :))

Categorii: Evenimente

2 comentarii

Mâncare mediteraneană în Craiova bună găsiți la Restaurant Olive · iulie 17, 2022 la 2:50 pm

[…] în timp ce mergeam spre evenimentul de deschidere. Și eram pe jos, eu cu Patrisia (a scris și ea despre Olive). Și chiar dacă nu eram, că ne-a adunat colegul Cătălin (care a scris si el despre eveniment) […]

Meniu nou la Restaurant Olive Craiova - Patrisia Lisovski · noiembrie 28, 2022 la 10:40 am

[…] trecută am scris destul de mult despre faptul că mi-a plăcut cum m-am simțit la acest restaurant. Ideea […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.