Lumea vinului valorifică firele tradiției, inovației și terroir-urile unice ale fiecărei regiuni. Recent, am avut avut ocazia de a porni într-o călătorie captivantă de degustare de vinuri de la o cramă românească care întruchipează frumos cele menționate – Drăgăși.

Despre crama Domeniul Drăgași

Domeniul Drăgași a luat naștere în anul 2011 și cultivă 7 ha de struguri din soiurile:

 • Cabernet Franc;
 • Merlot;
 • Pinot Gris;
 • Sauvignon Blanc.

Producția de vin se bazează pe tehnologii moderne, dar și pe metode tradiționale, pentru a extrage esența inconfundabilă a strugurilor și a obține vinuri excepționale. Crama are două colecții de vinuri interesante:

 • Pelerin;
 • Arhon.

De asemenea, crama oferă o experiență autentică de degustare pentru vizitatori și posibilitatea de a se caza în unitatea principală, Casa Pelerinului care dispune de 5 camere. Numele colecției de vinuri Pelerin a fost inspirat de la numele acestei pensiuni.

Cuplurile serii: Vinuri Drăgași + Brânzeturi Delaco

Vinurile au fost „descântate” de Alina Busu, reprezentantă a cramei.

Am savurat 5 vinuri, fiecare dintre acestea având un caracter deosebit, iar asociate cu brânzeturi pe măsură, te duc într-un pelerinaj gustativ.

 1. Pelerin Cuvée Blanc + Aperifrais Ile de France;
 2. Pelerin Sublim Fumé + Camembert Ile de France;
 3. Pelerin Rosé + Emmentaler Delaco;
 4. Pelerin Ramato + British Cheddar Delaco D’Exceptie;
 5. Arhon Cabernet Franc 2017 + Grana Padano Delaco D’Exceptie.

Cuplul favorit

A fost o decizie grea, dar din vinurile cuplurile serii, favorit a fost cel cu numărul 2: Pelerin Sublim Fumé + Camembert Ile de France.

Pelerin Sublim Fumé este un vin alb sec, obținut din struguri de Sauvignon Blanc. Acesta fascinează prin claritatea sa cristalină și nuanța sa strălucitoare de galben pai, radiind în pahar. Aromele de iasomie, soc și vanilie se dezvăluie gradual și compun un buchet aromatic fermecător.

Cu o aciditate ridicată, specifică soiului de struguri, vinul are un gust revigorant, iar datorită maturării în butoaie de stejar timp de 3 luni, aromele s-au dezvoltat armonios.

Vinul are o alcoolemie de 13,7% care îi conferă textură și valorifică farmecul său.

Pelerin Sublim Fumé a fost asociat cu Camembert Ile de France – o brânză franceză, considerată simbol național al Franței.

Este o brânză fabricată din lapte de vacă, are coaja cu mucegai alb, iar textura moale și cremoasă. Gustul este vag dulceag, de ciuperci, iar mirosul este slab.

Asocierea vinului cu această brânză este reușită și echilibrată. Camembert-ul are note de nuci, ciuperci și îmblânzește perfect notele sublime de fum ale vinului.

Locație

Gazda noastră a fost restaurantul cu specific italian C House Milano, unde am încercat acest platou cu bunătăți.

Live, love and drink good wine! ❤️🍷

CHEERS!


0 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.