Acum, la început de săptămână, Patrisia stă cu gândul la weekend. Abia aștept să mă trezesc și să văd scris pe ecranul telefonului „vineri, 24 iunie”. Sunt sigură că și voi așteptați weekend-ul. Unii poate și-au făcut planuri, alții sunt spontani și, desigur că, nu putem să îi neglijăm pe acei care preferă… să doarmă cât mai mult. Nu știu, drag cititor, în care categorie te-ai regăsit, dar, cu toate acestea, vin la tine cu propunerea de a petrece ziua de vineri ce urmează, într-un mod educativ și distractiv: Mare Grădinăreală!

Marea Grădinăreală din Grădina utilitară

Vineri, pe 24 iunie, de Sânziene, GoRomania ne invită la evenimentul de inaugurare a Grădinii utilitare. Totodată, în acea zi, ei dau startul proiectului Grădinile comunității din Craiova.

Participarea se face în urma înscrierii online prin completarea formularului acesta. Vă puteți înscrie până pe 23 iunie, ora 15:00. Cei de la Ape fără Plastic pun la dispoziție un microbuz pentru confortul participanților. Plecările se vor face din parcarea Lidl, de pe bulevardul Nicolae Romanescu.

Grădina se află în spatele parcului Nicolae Romanescu, pe strada Vânători de Munte, în zona stației de autobuz 5B de lângă ANL-urile de pe strada Potelu.

Va fi un eveniment de amploare și va implica atât adulții, cât și copiii.

Programul de dimineață la eveniment

Dimineața, la ora 10:00, vor avea loc activități cu cei mai mici. Pentru copii sunt pregătite activități educative și distractive. Se va vorbi despre plante, reciclare, schimbări climatice și alte lucruri care tind să educe o eco-conștiință. Un aspect pe care îl apreciez mult, este că workshop-urile vor fi bilingve: română – engleză. După workshop-uri, copiii vor avea parte de o vânătoare de comori, activități de genul Arts and Crafts, muzică, cântece, dans și premii.

Mare Grădinăreală – program de seară

Iar seara, de la 17:30 vor începe activitățile pentru adolescenți și adulți. Momentan, nu cunosc mai multe detalii despre ce au mai pregătit organizatorii, dar, sigur că va fi ceva interesant și vom petrece bine timpul. Cu toate acestea, de la ora 20:00 este trecut în agendă un concert live Ela Danhi & Marius Stănescu – Emplugged. După concert, vom sta la o șuetă în jurul focului.

Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program finanțat de Lidl România, coordonat de Federatia Fundațiilor Comunitare Din Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Vȃlcea.

Deci, ne vedem vineri la inaugurarea Grădinii utilitare, la Mare Grădinăreală! Nu uitați să luați buna dispoziție cu voi.

Categorii: Evenimente

0 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.