Cu siguranță fiecare are niște povești cu taxiști. Amuzante sau ciudate, ele constituie farmecul curselor cu un taxi. Din această realitate s-au inspirat Bogdan Theodor Olteanu și Adrian Nicolae care au scris piesa de teatru Taximetriști. De la piesa de teatru, a ajuns să fie și film. Despre aceasta, ofer detalii mai jos 🙂

Sinopsis Filmul Taximetriști

Filmul Taximetriști este o adaptare după piesa de teatru cu același nume, cu un scenariu scris de Bogdan Theodor Olteanu și Adrian Nicolae. Taximetriști îi are ca protagoniști pe Lică (Alex Ion) și Liviu (Rolando Matsangos), doi taximetriști care în cursul unei singure nopţi întâlnesc personaje și situații care le dau viața peste cap. Printre aceștia se regăsesc Anișoara (Monica Bîrlădeanu), prima clientă a lui Liviu, agitată și misterioasă, aflată în urmărirea unei mașini, dar și Mircea (Andi Vasluianu), gazda unei emisiuni de noapte, un tip sătul de părerile altora, dar bine intenționat.

Lică – taximetristul „știe-tot” – și Liviu – taximetristul „tace mult” – sunt prieteni buni, deși sunt complet diferiți, iar viziunile lor despre lume și viață nu se prea întâlnesc decât la shaormerie. Dar amândoi împărtășesc frustrarea de-a face o meserie care speră să le asigure un trai decent și poate niște economii până găsesc altceva mai bun.
Pentru Lică primează banii, pentru Liviu mulțumirea sufletească. Asta până încep să se gândească fiecare mai mult la ce au, ce sunt și ce pot face cu viețile lor.
Pentru ei, o tură de noapte prin București e o adevărată aventură în care întâlnesc oameni de toate felurile – de la tineri petrecăreți și corporatiști, la vedete, DJ sau chiar interlopi.

scene din film
scene din film

Fun fact: filmul conține 248 de înjurături, cele mai multe din ultimii 20 de ani dintr-un film românesc.

Trailer-ul oficial îl poți privi aici:

Rapperul Spike are o apariție specială și semnează, de asemenea, muzica originală de pe coloana sonoră.

Unde și când poți privi filmul Taximetriști

Filmul este în cinematografe de pe 20 ianuarie, iar în câteva orașe vor avea loc proiecții speciale. Luni, pe 23 ianuarie, la ora 18:30, voi merge la proiecția specială a filmului la Craiova, unde vor fi prezenți: regizorul Bogdan Theodor Olteanu, scenaristul Adrian Nicolae, alături de actorii Rolando Matsangos și Vlad Ionuț Popescu. La 18:30 este evenimentul de lansare, iar filmul va începe la 19:00.

Mai jos poți vedea când ajunge filmul și în orașul tău, iar dacă ești din Craiova, biletele sunt disponibile la Inspire Cinema VIP.

Categorii: Evenimente

0 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.