Anul acesta de Halloween vom avea parte de un film horror românesc. Din 28 octombrie, pe marile ecrane vom putea urmări filmul „Capra cu Trei Iezi” într-o reinterpretare neobișnuită. Filmul „Capra cu Trei Iezi” este un thriller, horror care atinge și aspecte psihologice. Totodată, readuce în actualitate, dintr-o altă perspectivă, una dintre cele mai cunoscute povești ale lui Ion Creangă. Propun acum să tragi un ochi peste trailer și, ulterior, vei găsi mia jos niște detalii despre film și recenzia mea post-vizionare.

Detalii despre film

Filmul „Capra cu Trei Iezi” este regizat de Victor Canache care a fost marcat de povestea respectivă din copilărie. El debutează cu succes în lungmetraj cu acest film, câștigând Premiul Publicului la Festivalul Internațional de Film Transilvania, în iunie 2022.

Proiecția cinematografică respectă povestea lui Creangă. Acțiunea are loc într-un sat din România, din secolul XIX, unde o văduvă trebuie să își apere copiii cu orice preț de un vechi prieten de familie. În rolurile principale sunt Maia Morgenstern și Marius Bodochi. Rolurile copiilor sunt interpretate de Antonio Gavrilă, Răzvan Ilina şi Silviu Corbu.

Pentru realizarea filmului au avut un buget limitat, iar închirierea unui studio de filmare era imposibilă. Prin intermediul banilor din sponsorizări echipa a putut să își construiască propriul platou. În acest video poți vedea cât efort a fost depus.

Un alt detaliu interesant pe care l-am aflat în sesiunea de întrebări în urma vizionării filmului, a fost că Victor Canache este și cascador. Acesta a povestit că a fost nevoit să își dea foc de trei ori în timpul filmărilor pentru acest film.

Recenzie film „Capra cu Trei Iezi”

Sâmbătă, pe data de 15 octombrie, am fost la avanpremiera filmului. Inițial, am văzut doar trailer-ul și am rămas impresionată. Număram zilele până voi ajunge să văd filmul în întregime. Așteptarea a meritat. Sunt o iubitoare de filme thriller/ horror și apreciez că din proiecția cinematografică nu au lipsit elementele caracteristice acestor genuri. Cu toate că, în film sunt scene dure (sânge pe pereți, capetele iezilor așezate în geam etc) acesta, după părerea mea, este un soft horror. Muzica și cromatica din film, de asemenea, contribuie la crearea atmosferei mistice. Ca adulți, acum înțelegem cu adevărat că această poveste nu este doar pentru copii. Victor Canache împreună cu echipa sa au făcut o treabă uimitoare. Prin abordarea lor a poveștii lui Creangă, ei au onorat folclorul românesc.

Filmul „Capra cu Trei Iezi” are atât o pagină de Instagram cât și una de TikTok.

Categorii: Blog

0 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.